Fritid & Sport

3 gode grunde til at gå regelmæssigt til tandlægen

Der bør ikke være nogen tvivl om, at det er bedst for dig og dine tænder at gå regelmæssigt til tandlægen. Det ændrer dog ikke på, at mange vælger at lade være – enten fordi de lider af tandlægeskræk eller fordi der er pres på budgettet. Det er dog ikke gode grunde til at blive væk. Vi har her samlet 3 gode grunde til, hvorfor du bør gå regelmæssigt til tandlægen på trods af tandlægeskræk og en presset økonomi.

Du får sunde tænder og et flot smil

Sunde og velplejede tænder er udtryk for en sund livsstil og sender et positivt signal til dine omgivelser. Selvom din mundhygiejne selvfølgelig har stor betydning for dine tænders sundhed, så er det altså ikke nok at børste tænder og bruge tandtråd i ny og næ. Der kan opstå problemer, som du ikke selv kan børste væk – og det kan tandlægen finde i opløbet, så de ikke udvikler sig til større problemer. Det sikrer sunde tænder – og naturligvis også et flot smil hele livet igennem.

Det kan ikke betale sig at blive væk

Det kan være fristende at springe de regelmæssige tandlægebesøg over – især når økonomien er presset, men det kan faktisk slet ikke betale sig. Det er faktisk lidt som at tisse i bukserne for at holde varmen – det varmer kun et øjeblik. På den lange bane stiger nemlig både tiden og regningen, hvis du vælger at springe de regelmæssige tandlægebesøg over frem for at fikse eventuelle skader og huller, inden de udvikler sig til noget større. Det bliver altså kun dyrere, jo længere tid du bliver væk.

Det er (måske) ikke så dyrt som du tror

Selvom du som udgangspunkt selv skal betale din tandlægeregning, så kan du faktisk godt få tilskud til tandlægebesøg. Hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark, kan du få tilskud til diverse behandlinger hos tandlægen – og hvis du endnu ikke er fyldt 26 år, så kan du faktisk så gratis tandrensning. Hvor meget tilskud du kan få, afhænger selvfølgelig af, hvilken gruppe, du er med i samt hvor gammel du er, men som udgangspunkt vil du altid få penge tilbage, når du har været forbi tandlægen.

Mangler du en ny tandlæge? Vi anbefaler altid denne tandlæge på Amager, som er dygtig til patienter med tandlægeskræk og som også generelt tilbyder billigere priser end andre tandlæger.