Vaskenødder, sæbebær og sæbenødder – Its all the same

Du har nok efterhånden hørt om de populære sæbebær. De kommer direkte fra moder jords produktion af brugbare ting og sager, som ikke behøves anden forarbejdning, end den som moder natur giver dem. Det er mums for en miljø kæmper som mig selv. Des mindre forarbejdning des bedre. Sådan siger en af de mest gennemborende tommelfingerregler, som du kan finde, når det drejer sig om at passe på miljø, ressourcer og moder jord generelt. Sæbenødder, eller sæbebær, kald dem hvad du vil, er naturens egen form for sæbe. SÅ hvorover´hovedet bruge kemisk eller anden unaturligt fremstillet sæbe. Ja jeg ved det faktisk ikke. Der er sågar opskrifter derude på hvordan man kan få beboerne til at blive til en flydende sæbe. Det kræver jo så flere bearbejdningsprocesser. og eftersom jeg ikke er helt sikker på hvilke de rent faktisk kræver, for at blive flydende, ja så kan jeg heller ikke helt tillade mig at gå for langt ud af den sti. Måske jeg skulle lave en artikel om hvordan man gør en dag, så kunne jeg med fordel, lave det som et lille DIY projekt sammen med min søn. Den slags elsker vi at lave. 

Nå ja men sæbebær kommer som regel i små poser, og så er de ellers bare lige klar til at blive smidt direkte ind i opvaskemaskinen. Den nøjagtige opskrift på hvordan man gør, må du faktisk heller ikke hænge mig op på. Dette er slet ikke sådan en slags artikel nemlig. Dette er mere en artikel som bare lige hopper ud af fingrene, egentlig helt uden at smutte forbi hovedet, eller en anden form for klogskab først. Vi kunne kalde det en sæbebær artikel skrevet af fingre. Eller måske en finger artikel. Ja som vi jo har set fra sæbebær tilfældet, så har kært barn som regel mange navne. Og det gælder så også i denne artikel som jeg tænker må være et af de kære børn, dens formål er nemlig at skabe mere opmærksomhed på nogle af de gode sager der findes derude som har til formål at gøre godt for miljø. Bum bum, så fik i lige den lille infor strøm med her i artiklen om sæbenødder og sæbebær. 

Er du interesseret i denne slags god miljøvenlige sager, så tag et smut forbi GreenTown online markedsplads, hvor du finder mange flere gode sager.