Ting man kan lave i sin fritid i Esbjerg

De fleste har nok hørt om Esbjerg, men det er noget færre, der har besøgt byen. Den ligger også lidt afsides, nær Vadehavet ved det vestlige Sønderjylland. Alligevel er det Danmarks femtestørste by, efter Odense, Aarhus, Aalborg og hovedstaden. Denne stolte havneby er et besøg værd, og den har mange seværdigheder, både for turister og beboere i byen. Hvad enten du vil tage del i en af de mange forskellige arrangementer, eller bare gå rundt og nyde bylivet, er du sikker på at finde noget at bruge din fritid på, og dit besøg vil blive en begivenhed, som du sent vil glemme.

En by fuld af liv

Som en havneby, er lugten af Nordsøen tilstede i mange af bydistrikterne, og er en uadskillelig del af byens DNA. Efter at have været der et stykke tid, lægger man slet ikke mærke til det. Alligevel bliver man forfrisket af den sunde havluft, og ens helbred – og humør – bliver styrket ved bare at gå rundt i byen. Der er da også nok at se på: tag bare det gamle vandtårn, der majestætisk tårner sig op i bybilledet. Man kan også tage på besøg hos en af Esbjergs mange museer, såsom Fiskeri- og Søfartsmuseet, Kunstmuseet, og Bogtrykmuseet.

Er du mere til musik, er du også heldig. Byen har et rigt musikalsk liv, som særligt ses i Esbjerg Festuge, en årlig begivenhed, hvor der på Torvet bliver afholdt koncerter med landskendte kunstnere. Hvis ikke det er den tid, kan du på spillestederne Tobakken og Musikhuset Esbjerg tit opleve koncerter – med danske, og nogle gange også internationale stjerner. Endelig kan du også være så heldig at kunne komme til Esbjerg Rock Festival, en årlig begivenhed der har været afholdt lige siden 1991.

Byen ved Vadehavet

Hvis du gerne vil udforske den natur, der ligger i området, er Vadehavscenteret en god måde at gøre det på. Her kommer man helt tæt på det rige dyre- og planteliv, som har gjort denne berømte Nationalpark til en Verdensarv. Kom blandt andet på sælsafari, og oplev disse yndefulde dyr i det fri.

Seværdighederne stopper ikke her. Der er Motorfyrskib nr. 1, et fyrskib fra 1914 der er åbent for besøgende; Svend Wiig Hansens ni meter høje skulptur Mennesket ved Havet; og de mange kirker af vidt forskelligt design. Ja, det er intet under, at Esbjerg blev udnævnt til Årets By både i 1997 og 2006.