Landets arbejdsgivere vælger at køre videre med hjemmearbejdspladserne

Den internationale pandemi er så småt ved at stilne af, og hverdagen i Danmark kan igen begynde at gå sin normale gang. Eller det skulle man i hvert fald tro. Mange af landets arbejdsgivere har nemlig ingen intentioner om at lade alt vende tilbage til det gamle.

De har nemlig fået øjnene op for det som mange internationale virksomheder længe har benyttet sig af. Et koncept de kalder at ”arbejde remote”. Det betyder at den ansatte ikke er tilknyttet et kontor, men altså foretager det forfaldne arbejde fra hjemmets trygge rammer.

Med et sådan tiltag, kan en arbejdsgiver hurtigt spare en del penge ved at minimere udgifterne til kontorlokaler og de forskellige tilhørende services. Så det er altså lidt økonomien i det hele, der har fået mange danske arbejdsgivere til at ville fortsætte med hjemmearbejdspladserne.

Hvad har det at sige for de ansatte?

Man kan sige at de danske ansatte jo har ”prøvekørt” konceptet her under lock-down, og at det for rigtigt mange faktisk har været en fornøjelse og lettelse i hverdagen, ikke at skulle møde op på kontoret på et givent tidspunkt.

Arbejdsgiverne har været rigtigt gode til at stille op med det nødvendige udstyr som skriveborde, kontorstole o. lign. Det som mange der nu arbejder hjemmefra selv har valgt at investere i, er dét bærbare computerudstyr. Mange vil nemlig gerne have lækkert EDB der kan bruges til det meste.

Her er valget faldet på alt fra den billige Chromebook til den bedste gamer bærbar, der udover at være perfekt til gaming, også byder på enormt kraftfuld hardware, der er perfekt til det noget mere krævende computerarbejde som grafisk design og videoredigering.

Hvordan ser fremtiden ud for det danske erhvervsliv?

Det kan meget vel se ud som om, at det med hjemmearbejdet er noget der holder ved. Også selvom pandemien bliver nedkæmpet på verdensplan. Det kommer jo på en måde alle til gode. Både arbejdsgiverne og dem der kan arbejde hjemmefra.

Der vil selvfølgelig altid være nogle erhverv hvor hjemmearbejde bare ikke er muligt, men for de fleste jobs der kan klares fra hjemmeadressen, kan det godt se ud som om fremtiden kommer til at byde på langt flere jobs på den premisse.

Der er derfor noget at se frem til for langt de fleste. Hører du til den gruppe af ansatte der ikke har lyst eller mulighed for at arbejde fra skrivebordet derhjemme, vil langt de fleste arbejdsgivere på sigt nok stadig tilbyde arbejdspladser på kontoret.

Det kunne godt ligne at det bliver på en lidt anden måde i dag, hvor folk der ønsker at arbejde på kontor i en periode, kan booke sig ind på en kontorplads der så går på skift. Det giver også en lækker mulighed for fleksibilitet og forandring på arbejdspladsen. Og når det sker, skal vi være glade.

Tag det som en bonus at du på nogle tidspunkter for mulighed for at fordybe dig i dit arbejde hjemmefra, med din yndlingskaffe i din yndlingskop, og at du på nogle tidspunkter kan få lov til at arbejde under samme tag som dine kære kollegaer.