Træf et valg om Topmadrassen.

Der er meget, som kan blive reddet af den rigtige topmadras. Hvis du for eksempel sover i en sovesofa, som du ikke er helt glad ved, kan du via den rigtige topmadras ende med et rigtigt lækkert resultat. En sovesofa behøver nemlig slet ikke at være ensbetydende med dårlig søvn. Herunder kan du finde råd til at redde noget som søvnen i en sovesofa (se dem her) via information om, hvad en topmadras kan.

En topmadras er lavet til at blive lagt oven på en anden, ”rigtig” madras – typisk en box- eller springmadras, som man normalt finder i en sovesofa. Her giver en topmadras en god liggeoplevelse, som der ikke normalt er, da fjedrene i en box- eller springmadras let kommer til at føles ubehagelig. Du får via din topmadras en bedre soveoplevelse, hvor resten sørger for den gode ryggradsposition og derfor den gode søvn. Men en topmadras kan nu også mere end bare det.

Din topmadras og dit soveklima
En topmadras kan nemlig også være med til at forbedre dit soveklima væsentligt. Dette er grundet af, at et typisk eksemplar kan være af ringe kvalitet. Det betyder, at den er dårlig til at lade den sved, du naturligt producerer om natten, fordampe. Det sætter sig så i din topmadras, hvor det lader svampe og lignende masseproducere. Det kan føre til ikke bare dårlig lugt men også folkesygdomme som astma. Hvis din topmadras er af eksempelvis latex eller memoryskum, er den derimod meget åndbar, og førnævnte bliver aldrig et problem.

For at du skal få det bedste mulige søvnmiljø, er det dog også nødvendigt, at du lufter ud stort set hver dag og ofte støvsuger. Samtidig skal du skifte dit sengetøj cirka hver anden uge. Hvis du så eksempelvis sover i sovesofa, er det også en god idé ofte at få den støvsuget, da støv og andet skidt let samler sig uden, at det umiddelbart kan ses