STAM Skal have det bedste Tag på Slottet.

Et nyt tag er en bekostelig affære. Det er ikke en udgift, man kan slippe udenom, men på den anden side er der meget vide ramme for, hvor stor en udskrivning det ender med at være. Taget er en utrolig vigtig del af huset, for det er taget, der beskytter hele fundamentet og den samlede konstruktion mod vejrets rasen. Man skal altså ikke gå på kompromis med kvalitet, men der er selvfølgelig heller ingen grund til at bruge flere penge end højst nødvendigt. Så spørgsmålet er: Hvordan finder man den eftertragtede middelvej?

Svære beslutninger

Der er rigtig mange muligheder, når man skal vælge sit nye tag. Skal man benytte materialer i tegl, eternit, stål, beton eller noget helt femte? Kvaliteten, udtrykket, holdbarheden og selvfølgelig prisen varierer voldsomt, og derfor må man tage stilling til, hvilket materiale der bedst møder ens behov. Vælger man et nyt tegltag, binder man sig til en udskrivelse, der ligger lige omkring 1700 – 2300 kr. per kvadratkilometer, men foretrækker man i stedet at få et tag i eternit kan man nøjes med at betale 600 – 700 kr. per kvadratkilometer. På tegltaget kan man forvente en levetid på mellem 40 og 60 år, hvorimod den tilsvarende levetid for eternittaget ligger omkring 30 til 40 år. Så der er store forskelle på, om man vælger det ene eller andet tag – info.

Det er altså nødvendigt, at man opstiller kvalitet over for økonomi. Kan det bedst betale sig at spare på udgifterne og få et tag, der holdere i kortere tid? Eller er det smartere at gå all-in og få et tag, der formodentlig holder længere end ens egen levetid? Man skal huske på, at et godt tag vil være med at hive husets værdi i vejret i tilfælde af salg.

Pas på din investering

Selv når beslutningerne er truffet, finansieringen er klaret og pengene er betalt så det nye tag pynter flot øverst på huset, er man end ikke færdig med at tænke sig om. Et nyt tag betyder nemlig, at man bør have endnu større lyst og incitament til at sørge for, at taget forbliver nyt og velholdt i mange år fremover. Jo bedre man passer på sit tag, jo længere vil det holde. Så hvis man skal helt op og runde de 60 år for et nyt tegltag, er man nødt til at gøre en aktiv indsats. Det vil sige, at man skal tjekke tagrummet for fugt og fjerne sne om vinteren. Man skal sørge for at fjerne mos, så snart det viser sit grønne ansigt, og man skal holde taget nogenlunde rent for det værste skidt. På den måde sikrer man et velfungerende tag i rigtig mange år fremover.