Smykker, det er værd at give Hende & Ham!

Igennem historien har smykker primært været forbeholdt kvinder. Det gælder helt tilbage fra dengang, hvor smykker var ornamenterede spænder og fibulaer, som blev brugt til at holde sammen på klædedragten og op til i dag, hvor stort set alle kvinder ejer adskillige halskæder, fingerringe eller armbånd af både guld og sølv. I begyndelsen var det da også kun kvinden, der bar en forlovelses- og senere vielsesring.

Se det store smykkeudvalg på Juuvel.dk

Men det kan se ud som om, at tendensen er ved at vende. I dag er det nemlig mere og mere almindeligt, at også mænd hopper med på vognen og ifører sig diverse typer af smykker. Der er dog stor forskel på den type smykker, man ser på kvinder og den type, der sidder på mænd.

Kvinder er ædle – Mænd er uædle

Smykker til kvinder bliver ofte fremstillet i ædle metaller som guld og sølv, og hvis pengepungen tillader bliver de pyntet med forskellige former for glimmer og ædelsten. Men de har ikke megen lighed med de smykker, der appellerer til den mandlige del af befolkningen. Mænd foretrækker primært smykker, der har et mere råt og maskulint udseende, og derfor bevæger de sig i en helt anden retning end kvinderne. Mange smykker til mænd bliver fremstillet i uædle metaller som Tungsten, rustfrit stål, titanium eller zirconium, fordi disse materialer sørger for, at smykkerne får et meget mandigt udtryk. Samtidig er mange af de uædle metaller utroligt hårdføre, så det er hverken nødvendigt at tage særlig vare på sin ring, halskæde eller hvad man ellers har. Og som en ekstra bonus er der heller ikke megen rengøring og vedligeholdelse involveret, når smykkerne bliver fremstillet af sådanne materialer.

Også industrien har efterhånden fået øjnene op for det voksende marked inden for herresmykker. Derfor bliver der i dag produceret halskæder, ringe, øreringe, armbånd og meget mere i enhver afskygning, form og design med særligt fokus på den mandlige forbruger.

Delesmykker?

Selvom der er stor forskel på smykker til mænd og kvinder, er det alligevel ikke umuligt, at smykkeskuffen kan indeholde nogle få halskæder, armbånd eller ringe, som appellerer til både ham og hende. Her er det nok ikke sandsynligt, at den feminine fingerring med diamanter vil finde vej til en herrehånd, men derimod er der mange af mandens smykker, der også vil klæde en kvinde. Det rå og maskuline udtryk, som præger mange af mandens smykker, vil også være flotte på en kvinde, der har lidt kant.

Det er altså bare med at komme af sted til guldsmeden og give manden eller kæresten nogle smykker, man også selv kan havde glæde af – har du ikke pengene til det, så kan du optage lån penge på nettet ganske let.