Sådan planter du din bambus i potter

Bambusplanten er en speciel plante, som er i familie med græs. Nogle planter kan blive utroligt høje, men de arter, som kan vokse i Danmark, kan typisk ikke blive mere end 5 meter høje. Planten har et væld af forskellige anvendelsesmuligheder. Du kan plante din bambus for synets skyld, eller du kan bruge rørene til at lave ting til både udendørs og indendørs brug.

Bambus har i mange år haft et ry for at ville brede sig til hele haven, inden man får set sig om. Planten vokser utrolig hurtigt, og sætter nogle stærke rødder, som gør at planten kan være vanskelig at få fjernet fra haven igen, når den først er plantet. Et godt råd til dette er at plante din bambus i krukker.

Når du planter din bambus i en krukke, kan rodnettet ikke blive større end krukkens størrelse. Man skal dog huske at vælge en krukke som passer til bambussens størrelse. Hvis krukken er for lille, vil planten ikke have de optimale vækstbetingelser, og vil hurtigt blive grim at se på. På samme måde som hvis du planter bambus i din have, skal bambusplanter krukker have masser af vand og gødning eller kompost i efterårsperioden.

Hvis man ønsker at bruge bambus direkte i jorden som en busk i haven eller lignende, er der også råd for det. Her kan man plante bambussen i en stor plastikspand, hvor man laver huller i bunden, så planten kan suge vand fra jorden. På den måde kan man nemmere flytte planten hvis det bliver nødvendigt, da størstedelen af rodnettet forbliver i spanden. Hvis man planter sin bambus i en spand skal man dog være opmærksom på at den kræver mere vand end normalt, da den ikke kan suge så meget vand fra jorden uden for spanden.

http://www.bambusudsalg.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>