Privatlån til din Privatøkonomi

Privatlån dækker over beskrivelsen ”lån til private forbrugere”. Det vil kort fortalt sige, at alle har ret til et privatlån og at man har ret til at bruge privatlånet til lige det, man har lyst til. Det kan være en ny bil, en rejse eller bare nye møbler til stuen.

En privatlån kan variere meget i størrelse, men minimummet ligger ofte på omkring 10.000 kr. Maksimum er meget forskelligt mellem de forskellige udbydere, men det kan lade sig gøre at finde lån helt op til 3-400.000 kr. 

Der er forskellige muligheder for, hvordan man vil foretage privatlån. Det kan både tages online og i banken. I banken går det også nogle gange under navnet kontantlån eller forbrugslån, men begge går ind under betegnelsen privatlån. Hvis du vælger at låne pengene i banken, er det oftest her, det er muligt at få den laveste rente. Pengene kan lånes i alle banker og det behøver ikke nødvendigvis være i din egen bank, hvis du kan finde en anden bank, som tilbyder dig en bedre aftale. Ulempen ved at tage et privatlån i banken er, at der er en del krav, som skal opfyldes. Banken vil have et ret grundig gennemgang af økonomien for at sikre sig, at de kan få pengene tilbage. Denne behandling af anmodningen om privatlån, kan nogle gange tage et stykke tid.

Hvis man vælger at tage privatlånet online eksempelvis på Laaninfo.dk eller Basiskapital.dk, kan denne tid ofte spares. Her stilles ikke de samme krav til økonomien. Det eneste krav, der stilles, er som regel, at man har en fast månedlig indtægtskilde. Hvis man kan bevise det, er vejen banet for et privatlån.

Der bliver ikke stillet spørgsmål til, hvad pengene skal bruges, så det er helt op til låneren selv at vurdere, hvordan man får mest mulig ud af det nye privatlån.