Lynhurtig Backup med en USB Stick

Om du kalder den fikse lille lagringsenhed en USB-stick, USB-pind, USB-nøgle eller noget helt fjerde, er ikke så vigtige. Det vigtige er, at du ved, hvor effektiv sådan en lille sag egentlig er. I en ruf sørger den for at lave en backup af din computer (hvis altså du beder den om det), og så står du med alle dine vigtige dokumenter i hånden. Så hvis uheldet skulle være ude, og du mistede din computer, eller den gik i stykker, så er du sikker på, at du stadig har dine bevaringsværdige filer på et eksternt drev.

Du kan få USB-sticks i flere forskellige størrelser Og her taler vi, for en god ordens skyld, om størrelse på hukommelsen og ikke om den fysiske størrelse på USB-sticken. Hukommelsen rangerer fra 2 GB til hele 128 GB med ’intervallerne’ 4, 8, 16, 32 og 64 GB ind i mellem. Så det afhænger helt og holdent af, hvad og hvor meget, du gerne vil have gemt, hvilken størrelse USB-nøgle, du skal vælge.

Når du skal vælge et USB stick, skal du først afklare med sig selv, hvad du skal bruge dit USB stik til. Hvis du blot skal bruge det til at flytte små dokumenter, kan du sagtens nøjes med et 2GB USB stik. Hvis du skal bruge dit USB stick til generelle ting, bør du bruge et USB stik med 16GB(Der kan købes billigt her), da det kan bruges til både de mindre filer, men også de større ting som et par film.

Hvis du skal bruge dit USB stick til backup, kan det være en god idé at have et USB stick med hele 64 gigabyte.

Er du på udkig efter en helt specifik farve eller form på en USB-stick, så findes det med al sandsynlighed i forvejen. Der er efterhånden lavet USB-sticks til ethvert formål og til et hvilket som helst ’tema’, så en rask Google-søgning vil formentlig kunne hjælpe dig med dén sag. Bare husk, at det er forskelligt fra sted til sted, hvad de kalder en USB-stick/USB-nøgle/USB-pind/o.a.

Krypterede USB-sticks

Vil du være helt sikker på, at dine filer ligger sikkert på din USB-stick, så er det en god idé, at du anskaffer dig en krypteret – eller kryptérbar – USB-stick. Der er forskellige måder at kryptere en USB-stick på, men de mest almindelige er enten med et password eller en kode, eller også med fingeraftryksgenkendelse. Du bestemmer selv, hvad der passer dit temperament og din pengepung bedst. Det kan også være, at du vurderer, at en krypteret USB-stick ikke er nødvendigt; det er en smagssag.

Trådløse USB-sticks

Der findes efterhånden en del USB-sticks på markedet, der giver dig mulighed for at komme trådløst på nettet. Nogle af dem fungerer udelukkende som dongles, altså som en adgangsgiver til internettet, mens andre fungerer helt som almindelige USB-sticks, blot med den ekstra finesse, at du kan koble dig til nettet. Nogle USB-sticks giver dig oven i købet mulighed for at connecte til andre enheder og derved hente og/eller streame indhold fra en enhed til en anden. Via USB-sticken, altså. Det er da smart!