Isolering i min Hulmur – TAK!

Hulmursisolering er noget, man får foretaget, hvis man ikke allerede har isoleret hulmuren i sit hus. Hulmuren er simpelt sagt det mellemrum, som findes imellem den indre og den ydre væg. Mange huse i Danmark er nemlig bygget med to mure tæt ved hinanden og for at opnå den bedst mulige isolering, bør man altså få udført en hulmursisolering. Processen er simpel. Der fjernes et par mursten i ydrevæggen og en gennemarbejdet masse, der ofte består af mineraluld, bliver herefter blæst ind i hullet, som fører til hulmuren.

Mineraluld, der enten kan være sten eller glasuld, er det mest benyttede materiale, da dette har været på markedet i længst tid, og man derfor i byggebranchen har et godt kendskab til netop denne type. Ellers kan man vælge papiruld, der skulle være mere miljøvenligt, men som man altså ikke ved lige så meget om. En hulmursisolering skulle gerne holde på varmen i huset, samt forhindre fugtskader og infektioner med skimmelsvamp og lignende. Derfor er det vigtigt, at det valgte materiale er vandafvisende, hvilket mineralulden er, og papirmassen kan blive efter denne er tilsat salte og borsyre.

Nye vinduer – træ eller plastik?

Når man nu er i gang med at ordne hulmuren, kan man overveje, om der er andre ting ved huset, som også kunne bruge en kærlig hånd. Nogle gange kan man blot reparere sine slidte vinduer, men måske er det på tide at få udskiftet til smarte nye vinduer i stedet. Det kan give et vældigt opløftende pust til huset, og kan være med til at give bygningen et fint nyt look. Man kan finde vinduer, som ligner dem, man havde, eller man kan vælge at kaste sig ud i noget helt nyt og spændende. Det vigtigste er at vælge den stil og det materiale, som man bedst synes om, og som man tror, vil passe bedst til huset generelt. De mest brugte materialer er træ, aluminium og plastik.

Vælger man nye vinduer i træ vil man uden tvivl få et flot resultat, hvad enten man maler eller holder træets egen farve. Træ giver et varmt udseende, der byder velkommen og som virker naturligt og smukt. Vælger man træ som sit materiale, skal man dog være opmærksom på, at det kræver mere vedligeholdelse end for eksempel plastik. Plastikvinduer holder nemlig rigtig længe, kræver ikke megen vedligeholdelse, men ser så heller ikke så flotte ud. Nye vinduer i plastik er generelt mere simple og minimalistiske i udseendet.

Lån uden sikkerhed

Prisen for hulmursisolering er ikke skyhøj, men kan dog trække lidt på budgettet. Priserne for nye vinduer svinger meget alt efter, hvad man ender med at vælge af kvalitet, men også her kan man godt have brug for lidt ekstra penge til at kunne klare renoveringen. Tag derfor for eksempel et lån uden sikkerhed som du finder på Laaninfo.dk for at kunne få råd til din hulmursisolering og dine nye vinduer.