Find Pengene du skal bruge her

Et lån er basalt set en aftale mellem en forbruger og en bank, som indebærer, at forbrugeren kan låne penge hos banken, hvis forbrugeren betaler pengene samt et gebyr tilbage, indenfor en vis tidsfrist. Gebyret er renter, som bliver sat afhængigt af hvilken aftale banken og forbrugeren har indgået. Lån er brugbare, når det kommer til at skulle betale større udgifter på fx et hus, en bil, en ny carport, eller lignende. Lån kan ikke tages af alle, da det afhænger af forbrugerens økonomiske situation. Har forbrugeren mange ubetalte lån stående, så er chancen for at få et lån meget mindre, end hvis forbrugeren er kreditværdig.

Hvad enten forbrugeren er kreditværdig nok til at tage et lån eller ej, er noget som banken tjekker inden de giver forbrugeren lånet. Når banken har tjekket dette, kan de oplyse forbrugeren om, hvor mange penge vedkommende er berettiget til at låne.Derudover kræver banken ofte, at man kan stille en sikkerhed, så banken er sikret at få nogle af deres penge tilbage, hvis forbrugeren ikke kan betale lånet tilbage. Dette kan fx være sikkerhed i for af en bil, eller et hus, som banken så kan kræve, at forbrugeren sælger, så banken er sikret nogle penge.

Vigtigt at vide, når man tager et lån

Når man står til at skulle låne penge, er der mange faktorer, der spiller ind. Blandt andet er det vigtigt, at man har styr på ens økonomi, så man vurderes som kreditværdig. For at få styr på økonomien er det vigtigt at have et godt forhold til ens bank, da det er dem, der kan hjælpe dig på rette vej til en stabil økonomi.  Derfor er det også vigtigt, at banken har alle relevante og ikke mindst korrekte informationer, når det kommer til din økonomi, så i sammen kan indgå de bedste mulige aftaler.