En udfordring for børn og voksne

Med den teknologiske udvikling, er puslespil ikke længere lige så attraktivt, som det var for bare 15 år siden. Børn har i dag Ipads, Wii, Xbox Playstation og sikkert et hav af andre spillemaskiner, der allesammen er mere interessante end puslespil.

Med tanke på dette, skulle man tro at puslespillet som vi kender det, er ved at uddø. Men sådan ser virkeligheden ikke ud. Flere gange gennem tiden, er der kommet nye spændende teknologier og spil til, der burde havde taget livet af det traditionelle puslespil, men det er aldrig sket.

Grunden til puslespillets overlevelse er i høj grad dets fantastiske egenskaber til at udvikle os mennesker. Flere videnskabelige test har nemlig placeret puslespil som den bedst mulige træningsform, når det kommer til hjernegymnastik og udvikling af børns evner.

Hvis vi starter med vores kære børn, hvilket er dem der har den langt største effekt af puslespil, så ses der en tydelig forskel fra børn der ikke har lagt puslespil, til børn der jævnligt har lagt puslespil. De børn der ofte har lagt puslespil er generelt meget klogere og fremme i udviklingen end deres jævnaldrene. Deres fin og grovmotorik er mere udviklet. Deres hukommelse, tålmodighed og indlæringsevne er langt større og de har en generel bedre forståelse for figurer og, hvordan fysiske objekter passer sammen.

For voksne og ældre mennesker, er det især hukommelsen og indlæringsevnen der bliver påvirket. Efter vi er blevet voksne og har fundet os til rette på et job, hvor vi ikke skal lære noget nyt hele tiden, vil hjernen lige så stille gå i en dvale tilstand. Dette kan du forhindre ved at lægge puslespil. Puslespil er for hjernen, hvad en løbe eller svømmetur er for musklerne. Det holder gang i din hjerne og mindsker dit stress niveau, dit blodtryk, risikoen for at få alzheimers og så styrker det din indlæringsevne.

Da puslespil har så mange positive effekter på os mennesker, vil det aldrig uddø. Heller ikke selvom der kommer mange nye, spændende spillekonsoller. Skolerne, børnehaverne, sygehusene, plejehjemne ved alle, hvor vigtige puslespil er, og puslespil vil derfor aldrig forsvinde. Når det så er sagt, så er det selvfølgelig din opgave som forældre, at hjælpe dig barn med at lægge spillekonsollen væk, og bruge lidt tid engang imellem på at lægge puslespil. Du vil få et meget mere udviklet barn ud af det i sidste ende.