David Rio viderefører klassisk Indisk tilgang til te-drikning

Hos den amerikanske te-gigant, David Rio, som med hjemmebase i San Francisco udbyder verdenskendt chai te, har man nærmest genopfundet den dybe tallerken. Chai te lyder måske for mange som noget nyt og smart, måske endda som noget Starbucks har opfundet til deres stadig voksende udvalg, men nej. Chai te er en ældgammel indisk måde at drikke te på, og som til stadighed i dag drikkes overalt i Indien. I chai te forenes det bedste fra Indien – krydderier og urter, som dyrkes lokalt, danner grundlaget for de mange forskellige smagsvarianter der fås inden for grenen af chai te. Her kan især nævnes ingefær, peber, kanel, kardemomme og nelliker, hvortil smagen forsødes med honning eller endda karamel sirup.

Effekterne af chai te varierer selvfølgelig, men inderne er ikke i tvivl – deres lange historie med at drikke chai te bevidner nemlig, at om ikke andet, så fungerer chai te som et formidabelt samlingspunkt. Det giver en varm og behagelig effekt, en nærmest afslappende følelse, som også er godt for ens kredsløb og fordøjelsessystem. Inderne siger, at chai te giver dem en generel følelse af velvære, som man næsten bliver nødt til at teste for sig selv. Om det er disse features, eller bare de mange lækre blandinger, som gør, at chai te har set et opsving i popularitet her i de seneste ti års tid, det er svært at sige. Én ting er dog helt sikkert: chai te er kommet for at blive, og mange spår, at det bliver mindst lige så populært og udbredt som kaffe.

http://www.baristaplus.dk/david-rio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>